Recent Comments

    Solicitarea retragerii soldaţilor români din Irak, pentru salvarea jurnaliştilor

    Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” solicită autorităţilor române, retragerea imediată a soldaţilor români din Irak şi salvarea jurnaliştilor răpiţi în această ţară. Singura decizie ce se mai poate lua pentru salvarea jurnaliştilor români este anunţarea de către preşedintele României – Traian Băsescu, a retragerii soldaţilor români din Irak.

    Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” succesor legitim al mişcării socialiste-muncitoreşti din România – consecvent principiilor sale, s-a situat întotdeauna pe linia pacifistă tradiţională a social-democraţiei române şi europene, opunându-se războiului care aduce mari suferinţe şi sacrificii pentru popoare – nu pentru guvernanţi.

    Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” este singurul partid politic din România care s-a pronunţat ferm împotriva declanşării războiului din Irak, de către Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, sprijinite şi de alte ţări – printre care şi România, fără adoptarea unei rezoluţii în acest sens de către Consiliului de Securitate – singurul organism ce poate autoriza folosirea forţei împotriva unui stat.

    Poziţia foştilor şi actualilor guvernanţi, de sprijinire şi participare a României la războiul din Irak, s-a situat în totală contradicţie cu opinia publică românească. Acest exces de zel nu se explică decât prin internaţionalismul şi dorinţa clasei politice ce guvernează România de peste 15 ani, de a fi pe placul marilor puteri şi de a se menţine la putere.

    Preşedinte

    Constantin V. IONESCU

    Comments are closed.