Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” considera politica tuturor guvernelor postdecembriste de “privatizare totala prin vânzare” complet gresita, gândita numai pentru satisfacerea intereselor actualei clase politice (o clasa politica “internationalista”), fara nici-o grija pentru dezvoltarea si protejarea capitalului românesc si a intereselor economice ale tarii noastre. Vânzarea unora dintre cele mai importante si rentabile companii ale Tarii, cum ar fi: Romtelecom, Fabricile de ciment, Sidex, Petrom, iar acum BCR-ul si în perspectiva CEC-ul, lasa tara noastra fara o cât de mica independenta economica si fara nici-o pârghie economica pentru un control al preturilor si a nivelului salariilor. Suntem surprinsi ca Partidul National Liberal – urmas declarat al “Bratienilor” – aflat la guvernare, promoveaza o asemenea politica a “portilor deschise” mai degraba a “Taranistilor”, decât propria lor politica traditionala “prin noi însine”! În acest context, Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” se opune privatizarii BCR-ului si a CEC-ului, considerând ca acestea trebuie sa ramâna în proprietatea statului român.
Platforma-Program a Partidului Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” prevede ca privatizarea economiei (exceptie facînd ramurile de interes national-strategic care trebuie sa ramîna în proprietatea statului), trebuie sa aiba ca rezultat: eficienta economica, asigurarea resurselor necesare pentru investitii si dezvoltare, dezvoltarea capitalului românesc, participarea salariatilor la capitalul unitatiilor economice si la profitul realizat de acestea. Din aceste motive Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” a sustinut si sustine privatizare prin “aport de capital” si nu “privatizare prin vânzare” – aceasta solutie fiind una din sursele coruptiei în tara noastra.
Partidul Social Democrat “Constantin Titel Petrescu” considera ca pluralismul formelor de proprietate si de organizare a acesteia; de stat, privata, asociativa, cu capital intern, mixt si strain – ca si existenta unui echilibru viabil între ele, constituie factori determinanti ai cresterii economice. Potrivit acestei conceptii, proportiile dintre formele de proprietate sunt flexibile, se schimba în diverse etape ale dezvoltarii pastrîndu-se totusi o pondere semnificativa a proprietatii de stat ce permite îmbinarea criteriilor economice cu cele sociale.
Preşedinte
Constantin V. IONESCU
Recent Comments